Thuisshirt en uitshirt

Seizoen 2014/2015

Het AC Milan thuis- en uitshirt 2014-2015 is officieel bekend gemaakt door de Milanese club en teamkledingsponsor Adidas. AC Milan zal dit seizoen in dit voetbalshirt de Serie A wedstrijden spelen. Op San Siro zal het volgende shirt worden gebruikt:

thuisshirt seizoen 2014/2015

Het AC Milan voetbalshirt bevat uiteraard de zwarte en rode banen, echter deze banen hebben een geheel nieuw design. Zo verschillen de rode verticale banen van toon rood van elkaar en zijn deze dunner dan op voorgaande voetbalshirts. Over het midden van het voetbalshirt loopt een brede zwarte baan, welke zowel aan de linkerkant als aan de rechterkant van het voetbalshirt wordt geflankeerd wordt door een dunnere zwarte baan. Deze zwarte baan komt bovendien terug aan de zijkanten en de achterkant van het voetbalshirt. Ook de mouwen bevatten zwarte banen. Verder is het voetbalshirt van AC Milan voorzien van een klassieke ronde hals met knoopjes en zijn de Adidas trademark strepen over de mouwen en schouders wit. Opvallend aan het voetbalshirt is dat de linker borst niet hem embleem van AC Milan bevat, maar een badge van het zogenaamde St. George kruis. Dit kruis is onderdeel van het AC Milan logo. Boven het logo staat een gouden kampioensster, welke verwijst naar de 18 gewonnen Serie A kampioenschappen van de club. De achterkant van het voetbalshirt is voorzien van drie horizontale banen in de kleuren van de Italiaanse vlag: groen, wit en rood.

Het shirt voor de uitwedstrijden ziet er als volgt uit:

uitshirt seizoen 2014/2015

De shirtsponsor van AC Milan is nog steeds Fly Emirates. De Arabische vliegmaatschappij heeft sinds 2010 een deal met Ac Milan en betaalt de club in vier jaar tijd zestig miljoen euro aan sponsorgeld. Elk seizoen ontvangt AC Milan vijftien miljoen euro. Dit kan nog meer worden, want Sjeik Ahmed bin Saeed Al Maktoum, eigenaar van Fly Emirates, heeft ook nog bonussen beloofd als de ploeg goed presteert in de Champions League of nationale bekers wint.